მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ტემპურა / tempura
2013-03-31, 0:51 AM |
შემადგენლობა:
500 გრამი თევზის ფილე
1 სუფრის კოვზი ბრინჯის ფქვილი
3 სუფრის კოვზი ხორბლის ფქვილი
3 კვერცხის ცილა
½ ჩაის კოვზი დესერტის ღვინო
1-2 თავი ხახვი
2-3 ღერი ტკბილი წიწაკა
ნიახურის ძირი
მომზადების წესი:
თევზის ფილე დავჭრათ თითის სისქის ზოლებად. მოვამზადოთ საკმაოდ სქელი ცომი ბრინჯისა და ხორბლის ფქვილისაგან, დავამატოთ კვერცხის ცილა, ღვინო და ცოტა წყალი. წყალი წინასწარ უნდა შევურიოთ კვერცხის ცილას და გავაჩეროთ სიცივეში 3 დღის განმავლობაში. ხახვი დავჭრათ რგოლებად, ტკბილი წიწაკა ზოლებად, ნიახურის ძირი კი თხელ კუბიკებად. თევზი და სხვა პროდუქტები ამოვავლოთ ცომში და შევწვათ ტაფაში.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |