Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

ნეაპოლური კატლეტი / neapoluri katleti
2013-03-29, 4:34 PM
www.auf.ge -

შემადგენლობა:
100 გრ. ერბო ან ზეთი
4 250 გრ. იანი ნაჭერი ხბოს რბილი ხორცი
რგოლებად დაჭრილი 1 დიდი თავი ხახვი
200 გრ. პატარა ზომის ქამა სოკო
1 ს/კ დაკეპილი ტარხუნა
ქუნჯუთის მარცვლები
8 შავი პილპილიც მარცვალი
400 გრ. ატრია (მაკარონის სახეობა)
100 მლ ზეითუნის ზეთი
200 გრ. დაფშხვნილი ყველი
2 დიდი ზომის პომიდორი
1-2 ღერი რეჰანი
მარილი, პილპილი გემოვნებით

მომზადების წესი:
1. 60 გრ ერბო გაადნეთ ტაფაზე, შეწვით ხორცი ორივე მხრიდან
2. გადაიღეთ თავდახურულ ჭურჭელში და თბილად შეინახეთ
3. რგოლებად დაჭრილი ხახვი ტაფაზე ოქროსფრად დაბრაწეთ, შემწვარ ხორცს ზემოდან მოაყარეთ და კვლავ თბილად შეინახეთ.
4. სოკო, დაკეპილი ტარხუნა და პილპილის მარცვლები დარჩენილ ერბოშ შეწვით, ზემოდან ქუნჯურის მარცვლები მოაყარეთ,
5. დიდ ქვაბში წყალი აადუღეთ და მარილით შეაზავეთ, დაამატეთ 1 ს/კ ზეთი და მოხარშეთ მაკარონი.
6. მოხარშული მაკარონი გადაწურეთ და ლანგარზე გადაიტანეთ. პომიდორი და რეჰანი 2-3 წუთი მდუღარე წყალში გააჩერეთ და ამოიღეთ.
7. ყველი დააფშხვენით და დარჩენილ ზეთთან ერთად მაკარონში აურიეთ.
8. გვერდით მიუწყვეთ ხახვი და შემწვარი ხორცი. ზემოდან სოკო დაადეთ, კიდეში პომიდორი შემოუწყვეთ და 150 გრადუს ცელსიუსზე წინასწარ გაცხელებულ აირღუმელში 5 წუთით შედგით.
9. შეაზავეთ მარილით, შავი პილპილით და სუფრაზე მაშინვე მიიტანეთ.

გემრიელად მიირთვით - ექსკლუზივი საიტზე


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: InterestingSite | ტეგები: კულინარია, ნეაპოლური კატლეტი, ქამა სოკო, katleti, კატლეტი, ნეაპოლი, რეცეპტები, neapoluri katleti, მაკარონი, neapoli ნანახია: 1349 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]