4 ჩაის ჭიქა ყურძნის ტკბილი (ბადაგი), 1-1,5 ჩაის ჭიქა ხორბლის (სიმინდის) ფქვილი, 50 გრ შაქარი, 50 გრ ნიგოზი. ყურძნის ტკბილში ჩავყაროთ ხორბლის ფქვილი, ვურიოთ ხელით და დავშალოთ წარმოშობილი კოშტები, ვიდრე არ მივიღებთ ერთგვაროვან მასას. დავამატოთ შაქარი, დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და განუწყვეტლივ ვურიოთ, ვიდრე არ ადუღდება. ვადუღოთ 5-10 წუთი, გადმოვდგათ ცეცხლიდან. მზა თათარა გადავიტანოთ წინასწარ წყალმოსხმულ ჭურჭელში. ზემოდან დავალაგოთ ნიგვზის მთელი ან ნახევარი ლებნები. ფელამუში მზადდება ანალოგიური ტექნოლოგიით სიმინდის ფქვილით.