Загрузка...
მაიონეზის სახლის პირობებში მომზადების წესი (კულინარია, რეცეპტები) - რეცეპტები ქართულად - Kulinaria.Auf.Ge - კულინარიის სამყარო
მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად [ მასალის დამატება ]

მაიონეზის სახლის პირობებში მომზადების წესი (კულინარია, რეცეპტები)


2013-04-20, 10:15 PM

www.auf.ge -


შემადგენლობა:
კვერცხი – 1 ცალი;
ზეითუნის ზეთი – 100-200 მლ.
შაქარი – 5 გრ.
მარილი – გემოვნებით.
მდოგვი – 0,5 ჩაის კოვზი.
ლიმონის წვენი – 1-2 ჩაის კოვზი.

რჩევა:
სახლის პირობებში მომზადებული მაიონეზი ვერ შეედრება მაღაზიაში ნაყიდს ვერც გემოთი და ვერც სარგებლიანობით. მისი მომზადება შესაძლებელია, როგორც კლასიკური რეცეპტით, ასევე სხვადასხვა დანამატითაც.

სახლის პირობებში მაიონეზის მომზადება ძალიან მარტივია. შენახვა შეგიძლიათ მაცივარში 3-დან 7 დღემდე ჰერმეტულად დახურულ ჭურჭელში.

მომზადების წესი:
მაიონეზის მოსამზადებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ მთლიანი კვერცხი.
მიქსერით ან სპეციალური სათქვეფი ჯოხით ათქვიფეთ კვერცხი მარილთან, შაქართან და მდოგვთან ერთად. შემდეგ ნელ-ნელა, წვრილი ნაკადით შეათქვიფეთ ზეითუნის ზეთი. თქვიფეთ მანამ, სანამ მასა არ გასქელდება. შემდეგ დაამატეთ ლიმონის წვენი და კვლავ ათქვიფეთ.

ამ კლასიკურად მომზადებულ მაიონეზს შეგიძლიათ გემოვნებისამებრ შეურიოთ დანაყილი ნიორი ან წვრილად დაჭრილი მწვანილი.


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება - დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: InterestingSite | ტეგები: კულინარია, zeitunis zeti, რეცეპტები, kulinaria, კვერცხი, receptebi, მაიონეზი, ლიმონის წვენი, ზეითუნის ზეთი, maionezi
ნანახია: 603 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *:
მოგვიწონეთ სოც. ქსელზე
შესვლის ფორმა
სტატისტიკა









სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0