მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
კალმახი ბროწეულის სოუსით / kalmakhi brotseulis sousit - ratatui.me
2018-04-11, 1:46 PM |
შემადგენლობა:
2 კალმახი
1 დიდი ბროწეული
1 ს.კ. ნიგოზი, დაფქული
1 პატარა თავი წითელი ხახვი
4-5 ღერი ქინძი
შავი პილილი
მარილი
მომზადების წესი:
თევზს წავუსვათ მარილი და შევწვათ ტაფაზე ორივე მხრიდან.
გარჩეული ბროწეულის მარცვლებიდან გამოვწუროთ წვენი. ამის გაკეთება ადვილია ბლენდერში: ჩავყრით მარცვლებს, რამდენჯერმე დავაბზრიალებთ, შემდეგ კი გადავწურავთ, რათა კურკები არ მიჰყვეს. ხახვი წვრილად დავჭრათ ან ბლენდერშივე დავაქუცმაცოთ.
ბროწეულის წვენს შევურიოთ წვრილად დაჭრილი ქინძი, ნიგოზი, ხახვი, მარილი და პილპილი.
შემწვარ თევზს, ცხელსვე მოვასხათ სოუსი, მათ შორის შიგნიდანაც. ან შესაძლოა შეწვის შემდეგ ფილე გამოვარჩიოთ და ისე მოვასხათ სოუსი. დავაცადოთ რამდენიმე წუთი და მივირთვათ თბილი. უგემრიელესია.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |