მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
იმერული ყველის სახლში მომზადება / imeruli kvelis sakhlshi momzadeba
2017-12-27, 0:20 AM |
შემადგენლობა:
სოფლის რძე - 5 ლ
პეპსინი - 2 მლ
მარილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
რძე ჩავასხათ ქვაბში, დავდგათ ცეცხლზე და მივიყვანოთ 37-39°C თან ვურიოთ. შემდეგ გადმოვდგათ ცეცხლიდან.
ჩავასხათ პეპსინი (5 ლიტრაზე საჭიროა პეპსინის თავსახურის ნახევარი)
ავურიოთ, დავაფაროთ თავსახური და დავტოვოთ 1-2 საათით.
შედედებული რძე დავსეროთ და ოდნავ ავურიოთ. დავტოვოთ 20 წუთით.
20 წუთის შემდეგ დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და ამოვიყვანოთ ყველი(გააკონტროლეთ რძის ტემპერატურა 45°C ზემოთ არ უნდა აიწიოს საჭიროების შემთხვევაში გადმოვდგათ ცეცხლდან).
ამოყვანილი ყველი, მოვათავსოთ საწურზე და ცოტათი ხელით დავაჭიროთ ზემოდან. ცოტა ხნის შემდეგ ამოვაბრუნოთ ყველი საწურზე.
მოვაყაროთ მარილი და დავტოვოთ გრილ ადგილას 5-6 საათი. შემდეგ ჩავდოთ ყველი მარილწყალში (წათხი).
რეცეპტის წყარო — Mzareuli.Info
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |