მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ქათამი Parmigiana
2014-05-18, 4:19 PM |
შემადგენლობა:
3 ½ ს.კ. – ზეითუნის ზეთი
1 კბილი – ნიორი, დაქუცმაცებული
მწიკვი წითელი ჩილეს ფანტელები, გემოვნებით
500 გრ – გასუფთავებული ან მთლიანი პამიდორი
მარილი და პილპილი, გემოვნებით
4 ც. – ქათმის კოტლეტი (ან 2 ქათამი მკერდი დაჭრილი ნახევარ ჰორიზონტალურად)
მწიკვი ხმელი ორეგანო
220 გრ. – მოცარელო
¾ ჭიქა – ახალი გახეხილი პარმიზანი
1/2 ჭიქა – საფანელი
მომზადებსი წესი:
საშუალო ცეცხლზე, დიდ ტაფაზე , დავასხათ 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი. გაცხელებულ ზეთში ჩავყაროთ ნიორი და წიწაკა ჩილის ფანტელები, ვთუშოთ ნივრის შეყავისფრებამდე, დაახლოებით 1 წთ–ი. შემდეგ დავამატოთ პამიდორი, კოვზით დავშალოთ. შევაზავოთ მარილით და პილპილით, წამოვადუღოთ. ვადუღოთ 10-15 წთ–ი ან სანამ არ მივიღებთ სასურველ კონსტიტენციას.
გავაცხელოთ ღუმელი 400 °C–მდე.
ქათმის ფილე შევკაზმოთ მარილით, პილპილით და 1½ ს.კ. ზეითუნის ზეთით. თუჯის ტაფაზე შევწვათ ქათმის ნაჭრები ორივე მხრიდან, თითო მხარეს დააახლოებით 2 წთ–ი. გამოსაცხობ ფორმაში პირველ ფენად მოვასხათ პამიდვრის სოუსი, შემდეგ დავალაგოთ ქათმის ნაჭრები, მოვაყაროთ მაცარელო, პარმეზანი და საფანელი. დარჩენილი პამიდვრის სოუსი მოვასხათ ზემოდან და მოვაყაროთ პარმეზანი. შევდგათ ღუმელში და გავაჩეროთ დაახლოებით 10-12 წთ–ი, მანამ სანამყველი არ დადნება. მომზადებული კერძი მივირთვათ, მაკარონთან ერთად.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |