შემადგენლობა:
კარტოფილი - 1 კგ
როზმარინი - 2 ტოტი
ნიორი - 4 კბილი
მარილი და პილპილი
ზეითუნის ზეთი - 100 მლ
მომზადების წესი:
დიდ ჯამში ჩავასხათ ზეთი და დავამატოთ ძალიან წვრილად დაკეპილი როზმარინის ფოთლები და ნიორი.
კარგად გარეცხილ გამშრალებული კარტოფილი თანაბარი ზომის ნაჭრებად დავჭრათ და პირსახოცით შევამშრალოთ.
ნაწილ-ნაწილ ამოვავლოთ ზეთში, ზედმეტი ცხიმისგან დავწუროთ და ერთ ფენად დავალაგოთ ღუმელის ტაფაზე. მოვაყაროთ მარილი და სურვილის შემთხვევაში პილპილიც.
შევწვათ 200 გრადუსზე, დაახლოებით 30 წუთი.
როზმარინი შეიძლება გამოვიყენოთ ხმელიც, მაგრამ ნედლზე ნაკლები უნდა ავიღოთ.