500 გრ წითელი ლობიო, 3-4 თავი ხახვი, 2 სუფრის კოვზი ზეთი, 1/4 ჩაის ჭიქა ნიგოზი, ქინძი, ღვინის ძმარი, მწვანე ხახვი, 1-2 კბილი ნიორი, წიწაკა, მარილი - გემოვნებით. წითელი ლობიო მოვხარშოთ და გადავწუროთ. ტაფაზე დავასხათ ზეთი, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი თავი ხახვი და მოვშუშოთ. ავურიოთ მოხარშულ ლობიოში, დავამატოთ ზეთი, კარგად მოვხრაკოთ, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაცივოთ. ნიგოზი, ქინძი, ნიორი, წიწაკა და მარილი დავნაყოთ ერთად, გავხსნათ ღვინის ძმრით და შევურიოთ მზა ლობიოს. გადავიტანოთ თეფშზე, მოვრთოთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვით.