სტაფილო ქიშმიშით და თაფლით / stafilo qishmishit da taflit ( სამარხვო კერძი / samarxvo kerdzi )
2014-04-16, 3:55 PM
1 კგ სტაფილო, 250 გრ ქიშმიში, 0,5 ლ წყალი, 2 სუფრის კოვზი თაფლი. შევარჩიოთ ერთნაირი ფორმისა და ზომის სტაფილო, კარგად გავრეცხოთ, ჩავაწყოთ თიხის პატარა ქოთანში, დავამატოთ ცოტა წყალი, დავახუროთ სახურავი, შევდგათ ქურაში დაბალ ცეცხლზე, რათა ნელ-ნელა ჩაიხარშოს; 3-4 საათის შემდეგ დავამატოთ გარეცხილი ქიშმიში და გავაგრძელოთ სტაფილოს მოხარშვა სრულ მზადყოფნამდე. გადავიტანოთ თეფშზე. გემრიელია ცივი, მაგიდასთან მიტანის წინ შეიძლება მოვასხათ თაფლი.