ღვეზელი ვაშლის ჯემითა და ქლიავით / ghvezeli jemita da qliavit ( სამარხვო კერძი / samarxvo kerdzi )
| 2014-04-16, 3:58 PM |
750 გრ ცომი (რეცეპტი : საფუარიანი ცომის მომზადება ), 300 გრ ქლიავი, 0,5 ჩაის ჭიქა ვაშლის ჯემი ან ხილფაფა, 0,5 ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილი.
ცომი გავაბრტყელოთ 10-15 მმ სისქის ფენად, დავდოთ ცხიმწასმულ ტაფაზე. ნაპირები ამოვუკეცოთ ისე, რომ ტაფაზე ჯემის ან ხილფაფის ჩამოდინებას ხელი შეუშალოს. წავუსვათ ზედ თანაბარი სისქის ფენად ვაშლის ჯემი ან ხილფაფა, ხოლო შემდეგ დავადოთ ქლიავის ნახევრების ფენა. გავაჩეროთ 20-30 წუთი, მოვაყაროთ შაქრის ფხვნილი, შევდგათ ქურაში და 30 წუთის განმავლობაში ვაცხოთ 210-2200ჩ ტემპერატურაზე.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: InterestingSite
| ტეგები: სამარხვო საკვები, samarkhovo kerdzebi, სამარხვო საჭმელები, samarxvo kerdzebis receptebi, სამარხვო კერძი, მარხვა, სამარხვო კერძები, სამარხვო საჭმელი
|
ნანახია: 1415 | რამოტვირთვები: 0
| რეიტინგი: 0.0/0 |
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[
რეგისტრაცია |
შესვლა ]