Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

წიწაკის წვნიანი ნუშის პესტოთი / tsitsakis tscvniani nushis pestoti
2014-04-15, 2:13 PM
www.auf.ge -

შემადგენლობა:
1 ლ ბოსტნეულის ბულიონი
500 გ ტკბილი წითელი წიწაკა
500 გ დაჭრილი პამიდორი
60 გ ნუში
1 კონა ოხრახუში
1 თავი ხახვი
2 კბილი ნიორი
3-4 ს.კ. ზეთი
1 ს.კ. ყავისფერი შაქარი
3-4 ს.კ. ლიმონის წვენი
მარილი, პილპილი – გემოვნებით.

მომზადების წესი:
ნიორი დავნაყოთ, ხახვი წვრილად დავჭრათ. ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი და დაჭრილი ბოსტნეული მოვშუშოთ. წიწაკა დავჭრათ და პამიდორთან ერთად დავუმატოთ ხახვსა და ნიორს. ვშუშოთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადავიტანოთ ქვაბში, დავასხათ ბულიონი, დავაყაროთ შაქარი და როდესაც ადუღდება, დავახუროთ სახურავი. ვადუღოთ დაბალ ცეცხლზე, 1-2 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადმოვდგათ ცეცხლიდან. დავუმატოთ მარილი და წიწაკა. 1-2 ს.კ. ზეთი, პესტოს მოსამზადებლად ნუში და ცოტაოდენი წყალი ბლენდერით დავაქუცმაცოთ, დავუმატოთ ოხრახუში, კიდევ ცოტა წყალი (თუ საჭიროა) და ისევ დავაქუცმაცოთ. წვნიანი ცალკე ავთქვიფოთ ბლენდერით და ლიმონის წვენი დავაწუროთ. თითოეულ ულუფა წვნიანს თითო სადილის კოვზი პესტო დავუმატოთ.


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: InterestingSite | ტეგები: მზარეული, კულინარია, kulinariuli receptebi, გემრიელი რეცეპტები, mzareuli, kulinaria, gemrieli receptebi, samzareulo, კულინარული რეცეპტები, სამზარეულო ნანახია: 1165 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]