მომზადების წესი: რძე გაათბეთ, ჩააგდეთ შიგ ერთი კვერცხი და ათქვიფეთ, შეურიეთ ცოტა მარილი და კარაქი. ჩაყარეთ ნახევარი ჩაის კოვზი საფუარი და გადმოდგით ცეცხლიდან. გააჩერეთ 10-15 წუთი. შემდეგ შეაზილეთ ფქვილი და გააჩერეთ 2 საათით თბილ ადგილას. ცომი კარგად რომ გაფუვდება გააბრტყელეთ 1 სმ. სისქეზე. მათავსეთ შესაბამისი ზომის ტაფაზე და დააწყვეთ ზედ სიგრძეზე დაჭრილი მაგრად მოხარშული კვერცხი, მოხარშული სოკო, კუბიკებად დაჭრილი ლორი, მრგვალად დაჭრილი ხახვი და დაჭრილი პომიდორი. მოაყარეთ უცხო სუნელი და პილპილი გახეხილი ყველი და ზემოდან წვრილად დაერილი ქინძი. შედგით აირღუმელში მომზადებამდე.