წითელი ლობიოს სალათი / tsciteli lobios salata - kulinaria, receptebi
2013-03-22, 7:30 PM
შემადგენლობა: წითელი ლობიო – 1 ჭიქა; ხახვი – 1 ცალი; ნიორი – 2 კბილი; კეტჩუპი; ხმელი სუნელი, ოხრახუში და ქინძი.
მომზადების წესი: ლობიო დავალბოთ ცივ წყალში 1 ღამის განმავლობაში, შემდეგ მოვხარშოთ და წვენი გადავწურით, მაგრამ არ გადავღვაროთ. ხახვი მოვშუშოთ ზეთში, ნიორი და მწვანილი წვრილად დავკეპოთ. სასალათეში ჩავყაროთ მოხარშული ლობიოს მარცვლები, დავამატოთ მოშუშული ხახვი, ზეთთან ერთად, დაჭრილი ნიორი, შემდეგ დავამატოთ კეტჩუპი (ნაკლებად მწვავე), მწვანილი, ხმელი სუნელი, ცოტა ძმარი, მარილი. ყველაფერი კარგად ავურიოთ და გავაჩეროთ რამდენიმე საათი. თუ სალათი მშრალი გამოვა, შეგვიძლია დავამატოთ ლობიოს ნახარში წვენი.