Загрузка...
როგორ მოვამზადოთ სამფენოვანი ნამცხვრები / rogor movamzadot samfenovani namckhvrebi - რეცეპტები ქართულად - Kulinaria.Auf.Ge - კულინარიის სამყარო
მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად [ მასალის დამატება ]

როგორ მოვამზადოთ სამფენოვანი ნამცხვრები / rogor movamzadot samfenovani namckhvrebi


2014-07-07, 3:38 PM

www.auf.ge -

შემადგენლობა:
3 კვერცხი
120 გრ შაქარი
10 გრ კარაქი
20 მლ წყალი
95 გრ ფქვილი
400 მლ რძე
2 ჩ/კ ვანილის ესენცია

მომზადების წესი:
1 ოთახის ტემპერატური კვერცხები (გამოიღეთ ისინი მაცივრიდან მომზადებამდე დაახლოებით 30 წუთით ადრე) გაყავით ცილებად და გულებად. მათგან პირველი შედგით მაცივარში.
2 კარაქი გაალღვეთ მიკროტალღურ ღუმელში ან ცხელი წყლის აბაზანაში და გააცივეთ. კვერცხის გულები საგულდაგულოდ აურიეთ შაქარს, რათა იგი გაიხსნას და გაურიეთ 20მლ წყალი. დაუმატეთ გამდნარი (გაცივებული კარაქი) და ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
3 თანდათან შეურიეთ კვერცხოვან-კარაქოვან ნაზავს ფქვილი. ცოტათი გაათბეთ რძე (დაე იყოს ცოტათი თბილი) და დაუმატეთ ფქვილს ვანილის ესენციასთან ერთად.
4 ღუმელი გაახურეთ 170 გრადუსამდე. მოამზადეთ 21 სმ დიამეტრის მქონე ერთიანი საცხობი ფორმა.
5 ცილები ათქვიფეთ მყარი მასის მიღებამდე და შეურიეთ დანარჩენ მასას. დაელოდეთ 2 წუთი, შემდეგ კი ჩაასხით ფორმაში. შედგით ღუმელში 60 წუთით. გამზადებულ ნამცხვარს დააცადეთ გაციება, შემდეგ კი დაჭერით პორციებად.


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება - დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: InterestingSite | ტეგები: მზარეული, კულინარია, mzareuli, რეცეპტები, kulinaria, სამფენოვანი ნამცხვარი, ნამცხვრის გამოცხობა, ნამცხვარი, receptebi, ნამცხვრის მომზადება
ნანახია: 225 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *:
მოგვიწონეთ სოც. ქსელზე
შესვლის ფორმა
სტატისტიკა









სულ ონლაინში: 4
სტუმარი: 4
მომხმარებელი: 0