Загрузка...
კალმარი ნაღების სოუსით / kalmari naghebis sousit - რეცეპტები ქართულად - Kulinaria.Auf.Ge - კულინარიის სამყარო
მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად [ მასალის დამატება ]

კალმარი ნაღების სოუსით / kalmari naghebis sousit


2014-05-28, 6:16 PM

www.auf.ge -

შემადგენლობა:
სოუსისთვის:
8 ს.კ. სქელი ნაღები
6 ს.კ. იოგურტი ან მაწონი
0,5 თავი ხახვი
1 პატარა კონა ოხრახუში
1 კონა რუკოლა
თეთრი პილპილი
ლიმონის წვენი
4 ნაჭერი ლიმონი
მარილი, ძმარი ბალზამიკო – გემოვნებით.

კალმარის შესაწვავად:
300 მლ ცივი წყალი
100 გ ფქვილი
მწიკვი მარილი
600 გ გარჩეული და რგოლებად დაჭრილი კალმარი
ზეთი – ფრიტიურისთვის
მწიკვი წითელი წიწაკა.

მომზადების წესი:
სოუსისთვის ავურიოთ ნაღები, იოგურტი, ლიმონის წვენი, მარილი და პილპილი. ხახვი და ოხრახუში წვრილად დავჭრათ და სოუსს დავუმატოთ. სანამ კალმარს შევწვავთ, სოუსი მაცივარში მოვათავსოთ.

თეფშზე გადავანაწილოთ რუკოლა, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი, მოვასხათ ბალზამიკო. ზედ დავაწყოთ ლიმონის ნაჭრები.

წყალი, მარილი, და ფქვილი კარგად ავურიოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ამ მასაში ამოვავლოთ დაჭრილი კალმარი და ფრიტიურში შევწვათ, შემდეგ საშრობ ქაღალდზე დავაწყოთ, რომ დაიწრიტოს და წიწაკა მოვაყაროთ. კალმარის რგოლები რუკოლაზე მოვათავსოთ და სოუსი მოვასხათ.


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება - დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: InterestingSite | ტეგები: კულინარია, მზარეული, mzareuli, kulinaria, რეცეპტები, kulinariis samyaro, კულინარიის სამყარო, receptebi, rogor movamzado, როგორ მოვამზადო
ნანახია: 239 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *:
მოგვიწონეთ სოც. ქსელზე
შესვლის ფორმა
სტატისტიკა









სულ ონლაინში: 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0