მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ინდაურის შნიცელი / indauris shniceli (kulinaria, mzareuli, receptebi)
2013-08-20, 1:13 PM |
შემადგენლობა:
3 ს.კ. მწვანე ან შავი პილპილის მარცვლები,
3 თავი ხახვი,
2 კბილი ნიორი,
1 კონა მწვანე ხახვი,
4 ნაჭერი (თითო 150 გ) ინდაურის ფილეს ნაჭრები,
4 ს.კ. ბრენდი,
300 მლ ნაღები,
მარილი, პილპილი, ზეთი – გემოვნებით.
მომზადების წესი:
თუ მწვანე წიწაკა გვაქვს, დავსრისოთ, ხოლო თუ სავი – მსხვილად დავფქვათ. ხახვი და ნიორი წვრილად დავჭრათ. მწვანე ხახვი წვრილად დავკეპოთ. ხორცის ნაჭრებს მოვაყაროთ მარილი და ზეთში მაღალ ცეცხლზე შევბრაწოთ, შემდეგ კი ამოვიღოთ და ფოლგაში შევახვიოთ. ხახვი და ნიორი ტაფაზე ვშუშოთ, სანამ ფერს არ შეიცვლის, დავუმატოთ პილპილი და 2 ს.კ. ბრენდი. მოვურიოთ და დავასხათ ნაღები. როდესაც სოუსი წამოდუღდება, დავუმატოთ შემწვარი ინდაურის ხორცი და კიდევ ერთხელ წამოვადუღოთ. ზემოდან მოვაყაროთ დაჭრილი მწვანე ხახვი, მარილი და პილპილი. მივირთვათ კარტოფილთან ერთად.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |