Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

შინდის შეჭამანდი პიტნით / shindis shechamandi pitnit
2017-09-27, 8:47 AM
www.auf.ge -

შემადგენლობა:
500 გრ. შინდი
1 ხახვი
100 მლ. წითელი მშრალი ღვინო
25 გრ. ქინძი
15 გრ. პიტნა
2 კბილი ნიორი
80 მლ. ზეთი
მარილი და პილპილი

მომზადების წესი:
შინდი კარგად გარეცხეთ, ჩაყარეთ ქვაბში, დაასხით წყალი ისე, რომ ფარავდეს და დადგით მაღალ ცეცხლზე. ადუღეთ 10 წუთის განმავლობაში და გადაწურეთ. ნახარში არ გადაღვაროთ, აცადეთ გაგრილება. ხახვი გაფრქვენით, მწვანილები გარეცხეთ. გამოიყენეთ პიტნის ფოთლები.
ხახვი დაჭერით წვრილად და ზეთიან ტაფაზე დაყარეთ მოსაშუშად, როდესაც გაოქროსფერდება გადმოდგით ცეცხლიდან. გაგრილებული შინდი გახეხეთ ცხაურზე, დაუმატეთ წვენი, გაათხელეთ სასურველ კონსისტემციამდე, დაუმატეთ ღვინო, დაჭრილი ქინძი, ნიორი, პიტნის ფოთლები და მოშუშული ხახვი. დააბლენდერეთ ერთგავროვანი მასის მისაღებად. წამოადუღეთ და 3 წუთის შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან. მარილი დაუმატეთ გემოვნებით.


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: ninamzareuli | ტეგები: shindi, shechamandi, პიტნა, შინდი, შეჭამანდი, tsiteli mshrali ghvino, witeli mshrali gvino, წითელი მშრალი ღვინო, pitna, კულინარია რეცეპტი ნანახია: 1330 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]