4 ჭიქა ფქვილი, 1/2 ჭიქა არაჟანი, 1 ჭიქა შაქრის ფხვნილი, 100გრ ნაღების კარაქი, 2 ცალი კვერცხი, 1/2 ჩაის კოვზი სოდა, მარილი და ვანილი გემოვნებით. მოვზილოთ ცომი. ცომი გავყოთ ორ ნაწილად. ერთი ნაწილი დავფინოთ ქაღალდზე და გავასწოროთ. მასზე დავდოთ ფარში (გახეხილი ვაშლი შაქრით, ან დაკეპილი ქიშმიში მანქანაში გატარებულ შავ ქლიავთან ერთად), შემდეგ დავადოთ ცომის გაბრტყელებული და გასწორებული მეორე ნაჭერი და გამოვაცხოთ ფურნაკში 35-40 წუთი.
მზა ტორტს მოვასხათ ზევიდან ათქვეფილი ცილა შაქრით (2 კვერცხის ცილა და 3 სუფრის კოვზი შაქარი) და შევდოთ ფურნიკში კიდევ 15-20 წთ. ცილას შეიძლება შევურიოთ დაჭრილი ნიგოზიც.