შემადგენლობა: თევზი 1 ცალი 2 კგ. ძმარი 1 ჭიქა წყალი 1 ჭიქა ქინძი 3 კონა მარილი, პილპილი
მომზადების წესი: თევზი გავრეცხოთ დავჭრათ და მოვხარშოთ. წყალში დავამატოთ 2 ცალი დაფნის ფოთოლი შავი პილპილის მარცვლები, მარილი და შაბი.
მოვამზადოთ ძმრის სოუსი: ჩავასხათ თასში ძმარი და წყალი დავამატოთ მარილი. წითელი და შავი პილპილი. წვრილად დაჭრილი მწვანილი. ყვალაფერი აურიოთ. ჩავალაგოთ თევზის ნაჭრები ქინძმარში.