შემადგენლობა: 4-5 თავი კომბოსტო 6-7 ცალი ჭარხალი 10 ცალი დაფნის ფოთოლი 5-6 ცალი წითელი მწიწაკა სამ ლიტრა წყალზე 4 ს. კ. მარილი
მომზადების წესი: კომბოსტო დავჭრად ოთხად ნაწილად. ჭარხალი დავჭრად თხლად ნაჭრებად. ჭყრჭელში ძირზე ჩავალაგოთ დაფნის ფოთლები, წიწაკა და ჭარხალი ცოტა. დავალაგოთ კომბოსტოები. ასე გავიმეოროთ სანამ ჭურჭელი არ შეივსება. ცალკე გავაკეთოთ მარილწყალი, მარილი რომ გაიხსნება კარგად მერე დავასხათ კომბოსტოს ზემოდან. ზემოდან დავადოთ სიმძიმე. დაველოდოთ 10 დღე სანამ დამწნილდება.