მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ნეკნები სუნელებითა და ტყემლის ჩირით / neknebi sunelebita da tkemlis chirit
2019-12-21, 4:50 AM |
შემადგენლობა:
1 კგ მთლიანი ნეკნის ნაჭერი (6 -7 პატარა ნეკნის გაუჭრელი ნაჭერი)
სუნელები: პაპრიკა, დარიჩინი, ცოტა მიხაკი და პილპილი
მარილი გემოვნებით
1 ჭიქა ტყემლის ჩირი
0.5 ლიტრი ლუდი
ცოტა ზეთი
მომზადების წესი:
სუნელები მარილთან ერთად მოვათავსოთ პატარა ჯამში, ავურიოთ და შევაზილოთ ნეკნებს.
შევდგათ მაცივარში დაახლოებით ნახევარი საათი.
ტაფაზე დავასხათ ცოტა ზეთი, კარად გავახუროთ და დავდოთ ხორცის ნაჭერი (ისეთი ტაფა გამოიყენეთ, რომ მერე ღუმელში შედოთ)
შევწვათ ორივე მხრიდან, ისე რომ კარგად მოიბრაწოს, შემდეგ დავასხათ ტაფაზე ლუდი, ჩავყაროთ ტყემლის ჩირი, დავაფაროთ თავსახური და შევდგათ ღუმელში 175 გრადუსზე დაახლოებით 2 საათი.
როდესაც ხორცი ადვილად სძვრება ძვალს, ნეკნები მზადაა.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |