მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
როგორ მოვამზადოთ უგლუტენო ვეგეტარიანული ლაზანია / rogor movamzadot ugluteino vegetarianuli lazania
2025-06-10, 6:46 AM |
შემადგენლობა:
500 გ. გოგრა, თხელ ნაჭრებად დაჭრილი
200-300 გ. ისპანახი
2 კბილი ნიორი
230 გ. გაყინული ბარდა, გალღობილი
500 გ. რიკოტას ყველი
200 გ. ფეტა
2 პაკეტი (თითო 250 გ.) გლუტენისგან თავისუფალი ლაზანიას ფირფიტები ან 450 გ. ბრტყელი ბრინჯის მაკარონის ფირფიტები
400 გ. პომიდვრის პასტის სოუსი
150 გ. ახალი ბაზილიკის ფოთლები
50 გ. დახეხილი ჩედარის ყველი
40 გ. (1/2 ჭ) წვრილად გახეხილი პარმეზანის ან ვეგეტარიანული მაგარი ყველი
250 გ. ჩერი პომიდორი, დაჭრილი (არასავალდებულო)
მომზადების წესი:
გოგრის გამოცხობა: გაცხელეთ ღუმელი 200°C-ზე . მოათავსეთ გოგრის ნაჭრები საცხობ ფირფიტაზე, ზემოდან მოასხით ზეთი სპრეით, გამოაცხვეთ 30-40 წუთით, სანამ ოქროსფერ ფერს მიიღებს.
ისპანახისა და ბარდის მომზადება: ამასობაში, ტაფაზე მოასხით ზეთი სპრეით და ჩაყარეთ ისპანახი და ნიორი. მოშუშეთ 2-3 წუთით, გადმოდგით თასში. ჩაამატეთ ბარდა და მსუბუქად დაჭყლიტეთ. დაუმატეთ ისევ ისპანახი, მოაყარეთ მარილი და აურიეთ.
რიკოტას კრემის მომზადება: შეურიეთ რიკოტა და ფეტა. ლაზანიას ფირფიტები ჩააგდეთ მდუღარე წყალში, შემდეგ ამოიღეთ, გაწურეთ და გააშრეთ. 29.5 x 19.5 სმ ზომის ღრმა საცხობ ფორმაში მოასხით ზეთი სპრეით. ფსკერზე გადაანაწილეთ 3 სუფრის კოვზი პომიდვრის სოუსი, დაალაგეთ ლაზანიას ფირფიტები, მოაწყვეთ გამომცხვარი გოგრის ნაჭრები, შემდეგ ბაზილიკის ფოთლები, მეორე ფენა ფირფიტების, ისპანახისა და ბარდის მასა, დარჩენილი პომიდვრის სოუსი, კვლავ ლაზანიას ფენა. ზემოდან რიკოტას კრემი. მოაყარეთ ჩედარი და პარმეზანი.
გამოცხობა: გამოაცხვეთ 40-45 წუთით, სანამ ზედაპირი ოქროსფერი გახდება. გამოიღეთ და გააჩერეთ 10 წუთით.
მორთვა და მირთმევა: მორთეთ ჩერი პომიდვრით და სუფთა ისპანახის ფოთლებით. გემრიელად მიირთვით!
გადმოწერა ()
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |