შემადგენლობა: სტაფილო- 2-3 ცალი ვაშლი-1 -2 ცალი ლიმონის წვენი-1ს.კ ზეითუნის ზეთი-1ს/კ ძმარი ბალზამიკო-1ჩ/კ
მომზადების წესი: მოამზადეთ აღნიშნული პროდუქტები, სტაფილო გაწმინდეთ და გარეცხეთ, ვაშლი გარეცხეთ, გაჭერით, ამოჭერით გული და დაჭერით მცირე ნაჭრებად. სტაფილო დაჭერით წვრილ ჩხირებად. აურიეთ ვაშლი და სტაფილო, დაამატეთ ლიმონის წვენი, ძმარი, ზეითუნის ზეთი და კარგად აურიეთ. სუფრაზე მიტანის წინ მოაყარეთ გარჩეული მზესუმზირის მარცვლები ან გოგრის თესლი.