მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ციკნის ჩაქაფული ქოთანში / ciknis chaqafuli qotanshi
2018-04-07, 3:09 AM |
შემადგენლობა:
ციკნის ხორცი - 1 კგ (ნეკნების ნაწილი)
მწვანე ხახვი - 2 კონა
ტარხუნა' - 3 კონა
წიწმატი - 1 მოზრდილი კონა
ქინძი - 2 კონა
ტყემალი - 1 ჭიქა
ნივრის ფოჩი - 1 ღერი
კარაქი - 1-2 ს/კ
ღვინო - 1 ჭიქა
მარილი
მწვანე წიწაკა, ცხარე - 1 ცალი
მომზადების წესი:
ხორცი, წიწაკა და ნიორი დავჭრათ წვრილად. მსხვილად დავჭრათ მწვანილი და მწვანე ხახვი.
მომზადებული ინგრედიენტები ქოთანში ფენა-ფენა ჩავაწყოთ, მოვაყაროთ მარილი, მოვასხათ ღვინო და იმდენი წყალი, რომ ხორცი დაფაროს, ჩავუმატოთ კარაქი და დავდგათ ცეცხლზე. არ დაგვავიწყდეს, რომ ქოთანი გამანაწილებელზე დავდგათ.
ვხარშოთ თავდახურული, თუ სითხე მომზადებამდე დაშრა, დავუმატოთ წყალი.
მასალის წყარო — ჟურნალი "გემრიელია"
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |