მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
მწვანე ბარდის სუპი პიტნით / mtsvane bardis supi pitnit
2017-10-13, 1:35 PM |
4 პორცია
4 ს/კ კარაქი, 4 ღერო მწვანე ხახვი წვრილად დაჭრილი, 450 გრ ცოცხალი ან გაყინული მწვანე ბარდის მარცვალი, 600 მლ ქათმის ან ბოსტნეულის ბულიონი, 1 დიდი ტოტი პიტნა, 600 მლ რძე, მწიკვი შაქარი, მარილი და ახალდაფქული პილპილი, ნაკლებად ცხიმიანი ნაღები და პიტნის პაწაწინა ფოთლები მოსართავად
დიდი ზომის სქელძირიან ქვაბში გავაცხელოთ კარაქი და დაბალ ცეცხლზე მოვთუშოთ მწვანე ხახვი. ხახვი უნდა დარბილდეს, მაგრამ ფერი არ უნდა შეიცვალოს. დავამატოთ ბარდა, დავასხათ ბულიონი, ჩავაგდოთ პიტნის ტოტი და წამოვადუღოთ. დავაფაროთ თავსახური და დაბალ ცეცხლზე ვხარშოთ ნახევარი საათის განმავლობაში ცოცხალი ბარდის შემთხვევაში, გაყინულს კი 15 წუთიც ეყოფა. 3 ს/კ ბარდა ამოვაკლოთ საერთო მასას და გადავინახოთ მოსართავად. დარჩენილი სუპი კი დავაბლენდეროთ, დავუმატოთ რძე და ვაქციოთ პიურედ. მერე დავაბრუნოთ ქვაბში და კიდევ ერთხელ შევაცხელოთ. დავუმატოთ მარილი, პილპილი და მწიკვი შაქარი. დავუმატოთ გადანახული ბარდა, დავასხათ თეფშებზე და მოვრთოთ ნაღებით და პიტნის ფოთლებით, მერე კი გემრიელად მივირთვათ!
საუკეთესო სურვილებით, თქვენი მერი პოპინსი
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |