Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

Загрузка...
მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

კლასიკური წითელი მარმელადი / klasikuri tsiteli marmeladi
2017-10-13, 12:40 PM
www.auf.ge -

ინგრედიენტები: 3 კგ კომში, 2,5 კგ შაქარი, 600 მლ წყალი, 1 ც ლიმონი
კომში კარგად გავრეცხოთ და გავხეხოთ ჯაგრისით. გავთალოთ. ნათალი კანი ვადუღოთ წყალთან ერთად. მერე გადავწუროთ და კანები გადავყაროთ. გათლილი და გულამოჭრილი კომში დავჭრათ პატარა ნაჭრებად. მურაბის სახარშ დიდ ჯამში ჩავყაროთ კომში, ლიმონის წვენი და ცედრა, დავასხათ კომშის კანის ნახარში და შემოვდგათ ცეცხლზე. კომში რომ დარბილდება დავუმატოთ შაქარი. შიგადაშიგ ვურიოთ და ვხარშოთ სანამ არ მომზადდება (დაახლოებით საათზე ცოტა მეტი). კარგად რომ შესქელდება, დავაბლენდეროთ. ისევ გაზზე შემოვდგათ და ვხარშოთ. თან სისტემატიურად ვურიოთ. მარმელადის უყურადღებოდ დატოვება არ შეიძლება, შეიძლება ჯამიდან გადმოვიდეს. რაც უფრო მეტ ეტაპად მოვხარშავ მით უკეთესი გამოდის. მივიყვანოთ დუღილამდე, ვადუღოთ 10 წუთი, გამოვრთოთ, რომ გაგრილდება ისევ შემოვდგათ ცეცხლზე და ასე გავიმეოროთ 4-5 ჯერ. მზა მარმელადი იმდენად სქელდება რომ მისი მორევა ძნელდება. მზა მარმელადი გასაშრობ ფორმაზე დავასხათ და თავზე დასპირტული პერგამენტი დავაფაროთ. ასეთი მარმელადი მზეზე ან კარგად განიავებად მშრალ ოთახში რამდენიმე კვირი მანძილზე შრება.
გემრიელად მიირთვით!


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: InterestingSite | ტეგები: კულინარია, რეცეპტი, მზარეული, mzareuli, kulinaria, recepti, რეცეპტები, receptebi, rogor movamzado, როგორ მოვამზადო ნანახია: 191 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]