მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
კიბორჩხალები ცივად / kiborchkhalebi civad
2017-10-12, 4:52 PM |
30 ცოცხალი კიბორჩხალა, 5 ლ წყალი, 4 ს/კ მარილი, 10 ტოტი კამა
ცოცხალი კიბორჩხალები დაახლოებით 1 საათით წყლით სავსე დიდ ჭურჭელში ჩავსვათ და ვაცურაოთ (რომ მოისაქმონ და კუჭ-ნაწლავის ტრაქტი გარანტირებულად გამოუსუფთავდეთ), მერე რეზინის ხელთათმნებიანი ხელებით ამოვიყვანოთ და ფრთხილად, მაგრამ გულდასმით გავრეცხოთ. მარილიანი წყალი, კამის ნახევართან ერთად ავადუღოთ. თითო ჯერზე 3-4 კიბორჩხალა ჩავყაროთ, ოღონდ აუცილებლად თავით ქვევით. ყველა კიბორჩხალა რომ მოიხარშება, ჩავალგოთ ფართო ქვაბში. მათი ნახაშრი ბულიონი გადავწუროთ და დავასხათ კიბორჩხალებს. დავუმატოთ გადანახული კამა, თავსახური დავაფაროთ და 10-12 საათით მაცივარში შევდგათ. ჭამის წინ, კიბორჩხალები ბულიონიდან თეფშზე ამოვალაგოთ, კამით მოვრთოთ და გემრიელად მივირთვათ!
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |