მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
Vanilla Ice Cream / ვანილის ნაყინი / vanilis nayini
2017-10-09, 12:19 PM |
(დაახლოებით 2 ლიტრი გამოდის)
625 მლ რძე, 120 გრ არარაფინირებული შაქარი, 6 საშუალო ზომის კვერცხის გული, ვანილის 6 ღერი, 10 ცალი ყავის მარცვალი, 50 გრ უცხიმო რძის ფხვნილი
ვანილის ღეროები დაფაზე დავდოთ და ბასრი დანით სათითაოდ შუაზე გავჭრათ. ღერებიდან გამოვფხიკოთ თესლი, მოვათავსოთ ცალკე ჯამში და გადავდოთ გვერდზე. თვითონ ღეროები ჩავალაგოთ 1,5 ლ ტევადობის ქვაბში და დავასხათ რძე. დავუმატოთ 1 სადესერტო კოვზი (10 გრ) შაქარი, ყავის მარცვლები და რძის ფხვნილი. კარგად მოვურიოთ და შევათბოთ რძე 82°C ტემპერატურამდე. როგორც კი რძე მიაღწევს ამ ტემპერატურას, ცეცხლს მაქსიმალურად ჩავუწიოთ და ვხარშოთ კიდევ 5 წუთი. გადმოვდგათ ცეცხლიდან და 20 წუთი გავაჩეროთ ოთახის ტემპერატურაზე.
ვანილის თესლიან ჯამში ჩავასხათ კვერცხის გულები და ჩავყაროთ დარჩენილი შაქარი. ხელის ელექტრომიქსერით ვთქვიფოთ მინიმუმ 10 წუთის განმავლობაში ყველაზე მაღალ სიჩქარეზე სანამ არ გათეთრდება და არ მოიმატებს ზომაში. რძე დავაბრუნოთ გაზქურაზე, დაბალ ცეცხლზე მივიყვანოთ ადუღებამდე და მორევა მორევით, წვრილი ნაკადით ჩავასხათ გოგლი მოგლში.
მიღებული მასა გადავასხათ ქვაბში და ისევ მივიყვანოთ 82°C ტემპერატურამდე, თან განუწყვეტლად ვურიოთ, უმჯობესია ხის კოვზით. ძალიან მნიშვნელოვანია, რომ არ აგვიდუღდეს, თორემ კურკუტებს გაიკეთებს. კრემი მზად იქნება ზემოთ აღწერილ მდგომარეობამდე რომ შესქელდება.
ამის შემდეგ, ღრმა ჯამი მოვათავსოთ ყინულიანი წყლით გავსებულ დიდ ჭურჭელში. კრემი გადავასხათ ყინულზე შომდგმულ ჯამში და ვურიოთ ბოლომდე გაგრილებამდე. გადავწუროთ საცერში (კრემი ჰერმეტულად დახურულ ჭურჭელში მაცივარში 1-2 დღე ინახება).
კრემი გადავასხათ ნაყინის დასამზადებელ აპარატში ან ზემოთ მოყვანილი წესის მიხედვით გავყინოთ შინაური მეთოდით. გამზადებული ნაყინის ზედაპირს გადავაკარათ ცელოფნის პარკის თხელი ფენა და შევინახოთ საყინულეში.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |