1 კგ კარტოფილის ფონდანტისგან (ძალიან დაბალ ცეცხლზე კარაქში გამომცხვარი კარტოფილი) მოვამზადოთ პიურე, დავუმატოთ 2 კბილი დაჭყლეტილი ნიორი, 1 ს/კ ბეკონისგან გამომდნარი ქონი და ცოტაოდენი რძე პიურეს გასათხელებლად. პიურე შემოვდგათ ბონ მარიზე (მდუღარე წყლის აბაზანაზე), დავუმატოთ 575 გრ თხლად დაჭრილი ყველი Laguiole (ან სულგუნი) და კარგად ჩავზილოთ ხის ჩოგნით. ვზილოთ სანამ ყველი არ გადნება და პიურეში არ გადაიზილება. პიურე რბილი, ელასტიური და პრიალა რომ გახდება, ალიგოტი მზადაა.