მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ატმის მურაბა გორელი დიასახლისისგან / atmis muraba goreli diasakhlisisgan
2017-06-18, 10:39 PM |
შემადგენლობა:
1 კილოგრამი ატამი atami
800 გრამიდან — 1 კილოგრამამდე შაქარი
მომზადების წესი:
ამ მურაბისთვის დიდი ზომის, სახრავი და მაგარი ატამი უნდა შეარჩიოთ. გათალეთ, გაჭერით თითოეული 4 ნაწილად (თუ არც ისე დიდია, 2 ნაწილადაც შეიძლება. ამ ურაბას დიდი ზომის ნაჭრები უხდება). დაჩხვლიტეთ და შაქართან ერთად ფენა-ფენად მოათავსეთ სამურაბე ჭურჭელში. გააჭერეთ ასე მინიმუმ 3 საათი, თუმცა მთელი ღამითაც შესაძლებელია.
ამ დროის განმავლობაში ატამი იმდენ წვენს გამოუშვებს, რომ წყლის დამატება საჭირო აღარ იქნება. წამოადუღეთ მურაბა. 1-2 წუთი დუღილის შემდეგ ცეცხლიდან გადმოდგით და გააცივეთ. როცა კარგად გაგრილდება, მეორედ დადგით ცეცხლზე და ხარშეთ საბოლოო მომზადებამდე.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |