Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

ხაჭოს ბრაწულა ქიშმიშით - ფქვილისა და ცხიმის გარეშე / khachos bratsula qishmishit - fqvilisa da ckhimis gareshe
2017-06-18, 6:17 PM
www.auf.ge -

შემადგენლობა:
ხაჭო 500გ.
კვერცხი 2ც.
არაჟანი 4 ს.კ.
შაქარი 5 ს.კ.
მარილი მწიკვი
სოდა 1/4 ჩ.კ.
მანანის ბურღული 4 ს.კ.
ქიშმიში 50გ.
ვანილი

მომზადების წესი:
მოვათავსოთ თასში ხაჭო, დავუმატოთ კვერცხი და შაქარი,არავითარ შემთხვევაში არ ათქვიფოთ, რადგან ცხობისას ბრაზულა ამოფუვდება და ათქვეფის შემდეგ მეტი შანსი აქვს ჩავარდეს (ასეთი თავ ისებურება აქვს :) ) ამიტომნ ეს რომ თა ვიდან ავიცილოთ ვურევთ ჩან გლით ან ხელის ბლენდერით. დავუმატოთ არაჟანი მხოლოდ 2 ს.კ. დანარჩენი 2 კოვზი კიდევ დაგვჭირდება, დავამატოთ სოდა (ძმარი არაა საჭირო, ხაჭოს სიმჟავე საკმარისია), არ დაგვავიწყდეს ვანილი და წინასწარ გარეცხილიდა შემშრალი ქიშმიში, მარილი ბოლოს დავამატოთ მანანის ბურღული, მივიღებთ სქელი არაჟნის კონსისტენციის მასას, დავტოვოთ ჩვენი მასა ასე 30 წუთით, რომ მანანის ბურღული გაჯერდეს სითხით და გაფუვდეს, ამასობაში კი გავაცხელოთ ღუმელი 180 გრადუსზე, ჩვენს მომავალ ბრაწულას წავუსვათ ზე მოდან დარჩენილი 2 კოვზი არაჟანი, ეს პუნქტი არავითარ შემთხვევაში არ გამოტოვოთ, რადგან ცხობისას ბრაწულა გაიკეთებს ქერქს და იმისთვის რომ ქერქი და მთლიანი მასა არ განცალკევდეს ერთმანეთისგან საჭიროა ზედაპირის დარბილება და დატენიანება, ამას შეასრულებს თავზე მოსმული არაჟანი. საულ ესაა. ვაცხობთ ბრაწულას 180 გრადუსზე 60 წუთი, ანუ მანამ სან ამ არ დაიბრაწება ზემოდანაც და სანამ კარგად არ მოშრება ზედაპირი.

გემრიელად მიირთვით!


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: nikolozqartveli | ტეგები: rogor movamzado, როგორ მოვამზადო, receptebi, რეცეპტები, recepti, kulinaria, mzareuli, რეცეპტი, მზარეული, კულინარია ნანახია: 906 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]